بازدید استاندار و شهردار کرمان از مجتمع «کرمان مال» (صاروج پارس)
استاندار کرمان، در حاشیه این بازدید که به همراه شهردار کرمان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، مدیرکل آب و فاضلاب استان، معاون فنی عمرانی استاندار، نماینده ادارهکل اوقاف، معاون حملونقل و امور زیربنایی شهردار کرمان، و شهردار منطقه پنج کرمان، و مدیرعامل شرکت «صاروج پارس»، از بخشهای مختلف مجتمع تجاری، اداری و تفریحی «کرمان مال» (صاروج پارس) انجام شد، گفت: مجتمع «کرمان مال» که در بافت تاریخی کرمان قرار دارد، موجب رونق به این بخش از شهر میشود.
محمدمهدی فداکار، با بیان اینکه شهرداری کرمان برای اجرای تعهدات خود در این پروژه هزینۀ زیادی کرده است، بر تشکیل جلسه مشترک بین شهرداری و ادارهکل اوقاف برای بررسی وضعیت زمینهای معوض در ارتباط با تملک پروژه، تاکید کرد.
شهردار کرمان نیز در حاشیۀ این بازدید، با بیان اینکه جدارهسازی و سنگفرش کوچۀ ضلع شرقی مجتمع «کرمان مال» به سبک سنتی انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: با توجه به تعهداتی که شهرداری در سالهای قبل به سرمایهگذار داشته، مقرر شد شهرداری، موضوع دسترسی آتشنشانی از کوچۀ ضلع شرقی مجتمع «کرمان مال» را در کمیسیون ماده پنج، اصلاح و تعیینتکلیف کند.
محسن تویسرکانی، افزود: همچنین ساماندهی این کوچه که شامل کفسازی و آسفالت آن است، به عهدۀ شهرداری است و مدیریت ارتباط بخشی از ساباطهای بازار به سمت کوچه نیز، توسط میراث فرهنگی انجام خواهد شد.
وی، با اشاره به اینکه پروژۀ برقرسانی به مجتمع «کرمان مال» (صاروج پارس) به مبلغ 60 میلیارد تومان با پیمانکار منعقد شده، بیان کرد: پروژۀ برقرسانی از چهارراه «طالقانی» شروع شده و تا پل «شهید بادپا» که پست توزیع برق قرار دارد، ادامه مییابد.
شهردار کرمان یادآور شد: برقرسانی به مجتمع «کرمان مال» پیشرفت 85 درصدی داشته و در حال حاضر، به سهراه «فرهنگیان» رسیده و تلاش داریم ظرف سه هفته آینده به پایان برسد.
نایبرییس هیئتمدیره شرکت «صاروج پارس» نیز در این بازدید، با بیان اینکه تفاهمنامه ساخت این مجتمع دیماه 1388 و قرارداد آن سال 1389 به امضا رسید و مجوز جذب سرمایهگذار خارجی و تضمین دولتی هم برای آن گرفته شد، افزود: سال 1391 طرح ساخت مجتمع تجاری، اداری و تفریحی با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی آماده شد، اما سازمان میراث فرهنگی در سال ۹۶، نقشهها و طرحها را تأیید کرد.
محسن ضرابی خاطرنشان کرد: سال 1397 با اعتراض میراث فرهنگی، پروژه به مدت یک سال متوقف شد و سال 1398 کمیتهای به بررسی موضوع پرداخت و در بهمنماه 1398 مسئله برطرف شد.
وی بیان کرد: تملک و تجمیع اسناد محدودۀ ساخت مجتمع در قالب ۲۲۴ پلاک و ۳۰۰ سند انجام شد.
نایبرییس هیئتمدیره صاروج پارس، با یادآوری این نکته که نام پروژۀ «صاروج پارس» به «کرمان مال» تغییر یافته و با اشاره به اینکه در ساخت این مجتمع، ۱۸ هزار تن اسکلت فلزی اجرا شده است، افزود: مجتمع «کرمان مال» در دو زون اجرا شده، زون یک به مساحت سه هکتار و زیربنای 118 هزار مترمربع، شامل مراکز تجاری و اداری، 2400 واحد پارکینگ هوشمند، ۵۰۰۰ مترمربع هایپرمارکت که جزو پنج هایپر بزرگ ایران است؛ شهربازی به مساحت ۵۵۰۰ مترمربع، فودکورت، کافیشاپ و رستوران به مساحت 6000 مترمربع و ۲۸ هزار مترمربع مشاعات است.
وی ادامه داد: زون دوم شامل مرکز تجاری، هتل چهار ستاره، پردیس سینمایی، مرکز ورزشی و 1800 واحد پارکینگ در زمینی به مساحت دو هکتار و زیربنای 79 هزار مترمربع طراحی شده است.
مهندس ضرابی، خاطرنشان کرد: شهرداری تاکنون به تعهدات خود در ارتباط با این پروژه عمل کرده است.