اعلام آمادگی صندوق توسعه ملی برای تامین مالی خط دوم انتقال آب خلیج فارس

اعلام آمادگی صندوق توسعه ملی برای تامین مالی خط دوم انتقال آب خلیج فارس

به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی، دکتر مرتضی شهیدزاده در بازدید از پروژه‌ آب‌شیرین‌کن و انتقال آب خلیج فارس در بندرعباس با اظهار رضایت از روند پیشرفت طرح اظهار کرد: صندوق توسعه ملی بر اساس سیاست‌های مقام معظم رهبری، برنامه‌های رییس‌جمهوری و مصوبات مجلس موظف است منابع خودش را برای پشتیبانی از بخش خصوصی در توسعه اقتصادی به کار بگیرد.

وی پس از دو روز بازدید میدانی از این طرح و پیمودن مسافتی 300 کیلومتری در مسیر انتقال آب در محدوده بندرعباس تا سیرجان با اعلام آمادگی برای پشتیبانی کامل مالی از خط دوم انتقال آب گفت: یکی از موضوعاتی که در اقتصاد مقاومتی می‌تواند تعریف شود تولید آب برای مناطق کم آب و مناطقی است که به علت خشک‌سالی دچار آسیب می‌شود.

دکتر شهیدزاده همکاری بخش دولتی، بخش خصوصی و بانک ها را در این پروژه کم نظیر توصیف کرد و گفت: این نوع تعامل سازنده در اجرای طرحی چنین بزرگ و ملی که با تدبیر و برنامه ریزی دقیق توانسته اند طرح را در زمان مناسب و به موقع به بیش از 50 درصد پیشرفت برسانند باید الگوی سایر طرح های اقتصادی و اجرایی شود.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: این پروژه آب‌رسانی که هم آب شرب بندرعباس و هم آب صنعتی موردنیاز صنایع فلات مرکزی کرمان و یزد را تأمین می‌کند، توسط صندوق توسعه ملی تأمین اعتبار شده و بانک‌های عامل تجارت، کشاورزی، صنعت و معدن و سینا نیز در پشتیبانی از این پروژه نقش داشته‌اند.

دکتر شهیدزاده با ابراز امیدواری برای تامین آب مورد نیاز شهر بندرعباس و مناطق صنعتی فلات مرکزی از نیمه ی نخست سال آتی اعلام کرد: یکی از اهدافی که ما دنبال می‌کنیم این است که باید اثبات شود می‌توان مشکل کم‌آبی کشور را با برنامه‌ریزی و پشتیبانی مالی بخش خصوصی مرتفع کرده و مشکلاتی که در بخش مرکزی ایران بر اثر خشک‌سالی به وجود آمده است را برطرف کرد.

شهیدزاده با اشاره به زیرساخت های احداث شده در این طرح گفت: با برنامه‌ریزی و تمایل بخش خصوصی و سازمان‌های صنعتی می‌توانیم این پروژه را دو الی سه برابر توسعه داده و هزینه تمام شده آب را تا ۳۰ درصد کاهش دهیم.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه این پروژه می‌تواند تا اندازه‌ای توسعه پیدا کند که مشکل آبی که در کشور وجود دارد را حل کند، عنوان کرد: ما نیز با پشتیبانی مالی بخش خصوصی و اقتصادی، دولت را نیز که مجری نظرات مقام معظم رهبری است کمک می‌کنیم چراکه هم منابع فرا نسلی که در اختیار ما است تبدیل به پروژه‌های درآمدزا می‌شود، هم مشکلات مردم را برطرف می‌کند و هم توجهی که به تولیدات داخلی در بخش صنعت، شرب و کشاورزی می‌شود می‌تواند این منابع را به‌صورت مضاعف به صندوق بازگرداند و ما باز هم در توسعه اقتصاد سرمایه‌گذاری کنیم.

در طرح انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوب شرق کشور که با تامین مالی صندوق توسعه ملی سال 98 به بهره برداری می رسد، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، شرکت مس سرچشمه، شرکت سنگ آهن گهر زمین، و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو سهام دارند و  آب شیرین در ساحل خلیج فارس تولید و تا استان یزد منتقل خواهد شد.